Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Wortelpuree met amandelen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500-600 gr wortels
250 gr aardappelen (afkokers)
zout en versgemalen peper
½ tl suiker
1 el (koffie)room
2 el amandelschaafsel

Bereiden

Doe de wortels en de aardappelen samen in een pan met zo veel water dat ze nét onderstaan en kook ze in ±20 min gaar. Giet het kookvocht af, pureer de groenten met een pureestamper, roer de room erdoor en breng de puree op smaak met zout en peper en eventueel enkele druppels maggi of hot pepersauce. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en bestrooi de puree ermee. U kunt ook eerst met een spuitzak torentjes van de puree spuiten en deze met de amandelen garneren. Lekker met een cordon bleu en een salade.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Spruitjesschotel
Gegratineerde groenteschotel
Roergebakken wortels met zoetzure saus
IJsbergsla speciaal
Gestoofde groene kool

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes